Borren

Borren Højby Idræts- og Kulturcenter

Odsherred – 05. marts 2019 kl. 16:02

Af Stefan Andreasen

Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Elever fra Højby Skole er med i kunstners research

Kunsttegner Kasper Købke er i gang med en lokalhistorisk research, før han skal tegne seks store billeder til Borren – Højby Kultur- og Idrætscenter, og for nyligt var han på besøg hos naboen, Højby Skole, for at tale med elever fra alle klassetrin om deres skolegang og fritidsliv.

Oprindeligt ville han starte fortællingen i 1100-tallet med den gamle Højby-borg Borren, men i researchen er kunstneren blevet interesseret i at gå tilbage til bronzealderen og Solvognen, måske helt tilbage til jægerstenalderen.

På Højby Skole var det dog ikke fortiden men nutiden, det handlede om; nutidens børn og unge og deres smartphones, snapchats, Instagram og computerspil på nettet.

– Men de går også stadig til noget fysisk og socialt i fritiden. De dyrker også det sociale i online-spil, når de mødes til LAN-party og kobler computerne op med hinanden, fortæller Kasper Købke.

– Jeg spurgte ind til, hvordan de lever deres dagligdag, fordi det er vigtigt for mit værk. I fremtiden skal det kunne fortælle, hvordan børn og unge levede i Højby i år 2019 – ligesom jeg også tegner, hvordan man for eksempel levede i middelalderen, fortæller kunstneren.

– Når eleverne taler om kultur- og idrætscentret Borren, kalder de det bare Borren, og man kan høre, at de er stolte af det. De synes, Borren er flot med pæne mursten og god funktionalitet. Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at tegne Borren med i mit værk, men nu overvejer jeg det kraftigt, fortæller Kasper Købke.


Nordvestnyt den 14. november 2018


Nordvestnyt den 13. november 2018

Fredag, den 17-8-2018 lavede SU et brag af en åbningsfest,

styret af Ella og Thomas, som også blev hædret for deres meget store arbejde for Borren og borgerne i Højby. Hans Henrik Olesen og medhjælper underholdte under middagen leveret af Højby Kro og Rørvig dessert – serveret af en masse frivillige hjælpere.  Karin og Signe underholdte sammen med Nice Gyes i løbet af aftenen – Flagene skulle også tages ned.

« af 2 »

Fredag, den 17-8-2018 indviede Odsherred Kommune den nye hal i Højby “BORREN”  

med taler fra borgmester og SU-formand og flere andre, styret af Søren With og Gitte Hededam der var toastmatere – Borgmesteren klippede snoren – skolebørnene sang og fodaftryk og kunst blev afsløret – efter den officielle åbning blev der dækket op til festen om aftenen – se billederne herunder og klik for fuld størrelse:

« af 2 »


Fra Ugeavisen onsdag, den 11. juli 2018


7. Juli 2018 Billeder fra Martin Nybo – opsætning af vægdekoration i Borren:

I Højby kirke findes et kalkmaleri af Sct.jørgen og dragen. Det er udført i 1400 tallet af “Isefjordsmesteren” og er blandt Danmarks fineste. Vi har i denne uge sat en nyfortolket udgave af samme motiv op i den nye Højby hal Borren. Det er et keramisk relief udført af Arne Haugen Sørensen. Det handler om kampen mellem det gode og det onde.
Nordvestnyt, torsdag den 14. december 2017

Borren Motion

Kommunen holder åbent hus i Borren den 4-11-2017

Nordvestnyt . mandag 6. november 2017:

Borren 4-11-2017
Borren 4-11-2017 – 2

25-10-2017 fik eleverne på Højby Skole sat fodaftryk


19-8-2017 fik formanden for HLR (Ole Nielsen)  og formanden for SU (Thomas Nicolaisen) sat deres fodaftryk til Borren


Følg byggeriet af Borren, Højby Idræts- og Kulturcenter

Borren udvikling 2017

« af 2 »


Rejsegilde for Borren, tirsdag den 20. juni 2017 – Der var besøg fra både dagpleje, børnehaven og Solvognen og os andre midt imellem !


Der laves fodaftryk til Borren, lørdag den 3. juni 2017BORREN, Højby Idræts- og Kulturcenter

Skitse tegning Borren 2017

Indgangsparti til Borren

Borren set Sportspladsen
Borren set indefra

Onsdag, den 25-1-2017 afholdte Kommunen v/Søren With Borgermøde vedr. Borren


Torsdag, den 19. januar 2017

foretog borgmester Thomas Adelskov første spadestik til

Borren, Højby Idræts- og Kulturcenter