Højde Beholder

21-8-2021:

I dag havde SN.dk en artikel om HLR’s projekt vedr. højdebeholderen:

Artiklen er desværre slettet på SN.dk


4. Juli 2021:

I samarbejde med Geopark Festival blev højdebeholderen vist frem:

Se artikkel og flere billeder fra sn.dk her:


25-6-2021:

Højdebeholderens forum klargøres

Der er sket en del i forrummet til højdebeholderen de sidste 14 dage, men vi skal jo også være klar til 4. juli hvor vi – som del i Geopark festivalen – viser vores visioner med højdebeholderen som Højby’s Kulturhus.  Gulvet er blevet skrabet, fejet og støvsuget for løs maling. De store huller og fordybninger er fyldt med beton og gulvet har fået flydende gulvspartel. Så fik gulvet primer og til sidst 2 x maling. Så nu er vi godt på vej  


14-5-2021:

I dag har der været arbejdsdag på og i højde beholderen. Tekniker rummet blev tømt, de store huller i beton gulvet blev repareret, og væggene blev støvsuget. I næste uge fortsætter klargøringen. Udenfor blev højde beholderen “støvsuget” for brændenældet, brombær, selvsåede træer og en masse mælkebøtter

Fotograf = Ruth Stapel


14-04-2021:

I dag blev der ryddet op efter arbejdet fra den 9-4-2021.

174129305 1677848655732271 583427797230961071 n a
Orientation: 1
« af 11 »

 

9-4-2021:

Cement blokke fra døren til det store rum

Så har Mogens og Ole været i gang med den store hammer, for at forbedre indgangen til højdebeholderen.


22-1-2021:

Dronefotos: Se det kommende Højby Kulturhus fra luften

Dronefotos: Se det kommende Højby Kulturhus fra luften

Dronefoto:  Preben Moth

Odsherred – 20. januar 2021 kl. 20:01

Af Stefan Andreasen  –  SN.dk

Kontakt redaktionen

Formand for Højby Lokalråd, Ole Nielsen, frygter, at der kan gå hele 2021 med at få skaffet de nødvendige tilladelser til at ombygge byens gamle vand-højdebeholder til nyt kulturhus.

– Det går lidt langsomt lige nu, siger Ole Nielsen om arbejdet med at transformere Højby Vandværks gamle højdebeholder på det fredede højdedrag Ellingebjerg.

– Vi har en udfordring i forhold til fredningen af Ellingebjerg, og vi vil jo gerne have lavet lidt om på det, siger Ole Nielsen.

Formanden vurderer, at det kan blive en langstrakt proces, som det meste af 2021 vil gå med.

– Vi har en god dialog med kommunens tekniske forvaltning, som undersøger, hvad vi må og ikke må i forhold til fredningen af Ellingebjerg – hvad der skal til for at få de nødvendige tilladelser.

– Der skal nok udarbejdes en ny lokalplan, fordi bygningen kommer til at ændre karakter og formål, og sådan noget kan tage lang tid. Desværre, siger formanden.

Han håber, at kommunen kan se det vigtige i kulturhus-projektet, så sagsbehandlingen går hurtigere.

I 2017 tegnede tre arkitektstuderende et skitseprojekt for transformation og ombygning af højdebeholderens rum – det cirkulære, oprindelige vand-reservoir fra 1917 og den halvcirkel-formede, tilbyggede ydre vandtank fra 1985-86 tilbygning, i alt 150-160 kvm. – så de kan anvendes som kulturhus.

Det anslås, at den samlede ombygning vil koste tre-fire mio. kr.

Lokalrådet kan ikke komme i gang med at få udarbejdet projekt og tegninger, før der er givet tilladelser, og først derefter kan der søges fondsmidler.


9. oktober 2019:

Denne dag havde Højdebeholderen besøg af både HGF Udemotions gå/vandrehold og en klasse fra Højby Skole, som havde et emne om “arkitektur” og skulle måle op både ude og inde – Anders sørgede for at der var adgang til beholderen!

_

Klik på billedet og se alle i fuld skærm!


6. april 2019:

HLR havde kaldt til arbejdsdag lørdag den 6. april

for at rydde buske og træer ved højdebeholderen og hvorfor gør vi det?

Ole giver dette svar:

Der er stillet spørgsmål hvad har HLR tænkt med den gamle Højdebeholder.

HLR, ville ikke lade dette bygningsværk gå til grunde, det har tjent Højby Borger i ca. 100 år med rent drikkevand i hanerne.

Vi vil gerne lave udstilling om vandets historie fra undergrund til vandhanen.

Det er også tanken at ikke etablerede kunstner kan udstille, musik, underholdning

Ide modtages gerne og helst på mail til formanden@hojbylokalraad.dk

HLR forventer at vise beholderen frem i juni måned, hvor vi vil fortælle mere.


November 2018:

I denne måned begyndte HLR så småt på indretningen af Højdebeholderen, der er foretaget scanning af beholderen og ikke mindst udskæring til en dør ind til beholderen – en tykkelse på 70 cm:


Nyt Kultursted på toppen af Højby !

fra højdebeholder til et levende kulturhus

Her skal være udstillinger og koncerter


Foto: Torben Andersen<

artikel fra sn.dk:

Højby Lokalråd har planer om at forvandle tidligere højdebeholder til kulturhus

Odsherred – 18. december 2017 kl. 11:51 Af Torben Andersen

På den fredede høj Ellingebjerg i Højby ligger en højdeholder. Den blev opført for cirka 100 år siden – og udbygget med en halvcirkel i 1980erne – og sørgede for, at trykket blev så kraftigt, at vandet kunne nå ud til forbrugerne i Højby. I dag anvendes højdebeholderen ikke længere, og derfor har Højby Vandværk overdraget den vederlagsfrit til Højby Lokalråd. Og her kan formanden, Ole Nielsen, se store perspektiver i anlægget

Det kan bruges til mange ting. Det kan være et udstillingshus for kunstnere. Og så kan det være et lille spillested. Der kan være et sted mellem 80 og 100 mennesker inde i beholderen, så der kan også holdes foredrag, siger Ole Nielsen, som fremhæver, at beliggenheden mellem Hotel HøjbySø og Højby Kro også vil gøre stedet attraktivt for gæster herfra

Han fik ideen om at anvende højdebeholderen til et kulturelt samlingssted, da han var på besøg i Hvide Sande, hvor der er kunstudstillinger i sluser og under broer. Lokalrådet har allieret sig med Malte Harring, fjerdeårs arkitekt-studerende fra København og med rødder i Egebjerg, om, hvordan området, der målet omkring 150-160 kvadratmeter, kan indrettes.

Malte og hans studiekammerater er rigtig kreative og er i gang med at tegne og beregne, siger Ole Nielsen